Loop ook voor Alzheimer Nederland!

0 lopers steunen ons voor € 0,-
Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Door geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland kunnen wij ons werk voorzetten. Het is de droom van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen of te genezen. Dat is hard nodig, want 1 op de 5 Nederlanders wordt getroffen door een vorm van dementie. Onderzoeksinstituut RIVM verwacht zelfs dat dementie in 2030 doodsoorzaak nummer 1 is. Daarom financieren we wetenschappelijk onderzoek om een oplossing te vinden voor deze ziekte. Daarnaast werken we al ruim 30 jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Dit doen we door deskundige hulp en informatie te bieden en door op te komen voor hun belangen.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Alzheimer Nederland werkt met 51 regionale afdelingen, ruim 200 Alzheimer café's  en het landelijk bureau in Amersfoort aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun familie.


Dit bereiken we door:


1. Onze voorlichting over vergeetachtigheid en dementie: Dit doen we onder andere via het kwartaalblad Alzheimer, de digitale nieuwsbrief en divers voorlichtingsmateriaal. Ook organiseert Alzheimer Nederland ieder jaar activiteiten tijdens Wereld Alzheimer Dag en lanceert de stichting regelmatig voorlichtingscampagnes.


2. De ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten: Alzheimer Nederland heeft een scala aan laagdrempelige activiteiten ontwikkeld voor mensen met dementie en hun naaste omgeving. Alles is gericht op het geven van informatie en advies, lotgenotencontact, praktische ondersteuning en tips.


3. Op te komen voor betere zorg voor onze achterban via belangenbehartiging: Wij brengen de belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers onder de aandacht van beleidsmakers, hulpverleners, politici, financiers en andere patiëntenorganisaties.


4. Wetenschappelijk onderzoek naar dementie mogelijk te maken: Dementie voorkomen of genezen. Dat is onze missie. En tot die tijd werken we aan een beter leven voor patiënten en hun directe omgeving.

Contactgegevens

Alzheimer Nederland

E-mail: info@alzheimer-nederland.nl
Website: http://www.alzheimer-nederland.nlWij lopen voor Alzheimer Nederland